Kergelt hapukas astelpaju toorkook

IMGP9531

Leidsin sügavkülma sügavustest augustikuise astelpajusaagi, mille kergelt hapukaks toorkoogiks kokku segasin. Valminud koogil on astelpajule omane hapukas maitsenüanss. Kui oled aga magusama koogi sõber, saad koogi hapukust soovi korral tasakaalustada, lisades täidisele paar lusikat vahtrasiirupit lisaks.

IMGP9551

Vaja minevad komponendid:

Põhi
1 peotäis külmutatud astelpaju marju
100 g kuivatatud viigimarju (u 8 tk)
100 g datleid
100 g pekaani pähkleid
10 spl kuhjaga kookosjahu
2 spl kookosõli

Täidis
200 g india pähkleid
2 peotäit külmutatud astelpaju marju
3 spl kookosõli
5 spl vahtrasiirupit

Kate:
1 peotäis külmutatud astelpaju marju
3 spl vahtrasiirupit

Põhja valmistamiseks leota eelnevalt viigimarju ja datleid (kui kasutad kuivatatud datleid) vees paar tundi. Purusta pähklid kohviveskis. Purusta sõelal kurnatud viigimarjad ja datlid saumiksriga. Sega hulka kookosõli ja –jahu ning purustatud pähklid. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, puista peale peotäis astelpaju marju ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

IMGP9519

Täidise valmistamiseks leota eelnevalt india pähkleid paar tundi vees. Kurnatud pähklid blenderda koos kahe peotäie marjade, kookosõli ja vahtrasiirupiga ühtlaseks massiks. Vala segu koogipõhjale.

IMGP9563

Katteks purusta astelpaju marjad ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks ning vala koogile. Kaunistuseks puista peale veel veidi astelpaju marju ja kookosjahu ning aseta sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks tahenema. Enne lõikamist ja serveerimist lase koogil umbes 20 minutit toasoojas pehmeneda.

IMGP9524

Tip! Koogi jaoks vaja minevad pähklid jms varu Biomarketist. Sealt saad kõik koostisosad oma kaasa võetud purkidesse osta ja täpselt sellises koguses nagu ise tahad. Ei mingeid üleliigseid pakendeid!

Leave a comment