Vajuta kahvliga banaanid puruks. Lisa õunamoos, vesi. Sega omavahel jahud, kliid, sooda ja maitseained. Lisa banaanisegu hulka. Soovi korral määri muffinivormid taimeõliga. Vala segu vormidesse ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Mul valmis sellest kogusest 16 muffinit.
PS! Kaerakliid on jahu jahvatamise jääk. Klii on kõige tervislikum ja kiudainerikkam osa kaerast, sisaldab magneesiumi, fosforit, rauda, tsinki ja foolhapet, rohkesti rasvhappeid ning E-vitamiini. Kaerakliid aitavad vähendada vere kolesteroolisisaldust ja suhkruhaige insuliinivajadust. (http://www.60pluss.ee/2774282/vaga-levinud-ja-kasulik-kaer)
anna mõistust, banaan on vähese suhkruga…..!??? Hea et vanaisa elus on
LikeLike
Seda pole ma väitnud, et banaan on vähese suhkrusisaldusega. Vastupidi, see on lausa rikkalikult täis erinevaid looduslikke suhkruid, sisaldades sahharoosi, fruktoosi ja glükoosi, vastavalt 11,1g, 5g ja 4,8g 100g kohta. (Toon näitena välja ka ühe video, kus vahemikus 0:43-1:04 seletatakse lahti, kuidas fruktoos tasakaalustab ilma ise insuliini sisaldamata ära glükoosis sisalduva insuliini koguse, mistõttu ei põhjusta see ka diabeeti: https://www.youtube.com/watch?v=31FcEDnAHeg)
On aga suur vahe, kas retsepti lisada rafineeritud laua suhkrut või asendada see puuviljades sisalduva suhkruga. Laua suhkur võib pikas perspektiivis tervisele kahjulikult mõjuda nii diabeetikutele kui ka tavainimestele. Puuviljades sisalduva suhkru tarbimine aitab aga just haiguse ennetamise või vähendamise vastu.
Väga asjakohane küsimus muidugi. Aitäh! 🙂
LikeLike
Väga mõnusad ja tervslikud muffinid tunduvad, peaks järgi proovima. Kuid kuidas neid “tasse” ümber milliliitriteks/grammideks arvutada?
LikeLike
1tass=300 ml. Jahu puhul 150g=300ml. Mõnusat katsetamist!😉
LikeLike