Maasikahooaeg

HOOAEG! MAASIKAD!
maasudmaasikas

keeks
Maasikakeeks
300g maasikaid
1/3 tassi õli
3/4 tassi täistera nisujahu
1/2 tassi täistera rukkijahu
1/2 tassi pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl soodat

Sega kokku kuivained. Püreesta maasikad õliga ning vala kuivainete hulka. Sega ühtlaseks massiks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.

DSC_0089

Maasikalehekesed banaaniga ja ilma
3 kg maasikaid
3 banaani

Püreesta maasikad ja banaanid eraldi. Jaga maasikapüree pooleks. Üks osa sellest sega banaanipüreega. Vala dehüdraatori plaatidele ja aja laiali. Kuivata 57 kraadi juures umbes 7 tundi või tee seda ahjus.

maasu-basiiliku-salat

Maasikasalat
300 g maasikaid
2 peotäit värsket basiilikut
poole laimi mahl
1 spl mandliõli
1 spl palsamiäädikat

Viiluta maasikad ja pane kaussi. Lisa äädikas ja sega läbi. Püreeri omavahel basiilik, laimi mahl ja õli ning vala maasikatele. Sega. Serveeri täistera spagettide ja mustade ubadega.

maasumoosOdrajahu pannkoogid metsmaasikamoosiga
1 banaan
1/2 tl sooda
pruuni suhkrut
kaneeli
1 tass odrajahu
2 spl kamajahu
1 tass kaerapiima
2 spl mooniseemneid

Sega omavahel kokku kuivained. Lisa kaerapiim ja püreeritud banaan. Küpseta pannil meelepärase suurusega pannkoogid ja naudi värske metsmaasika toormoosiga.

Metsmaasikad kaerapiimagakaerapiimamaasud

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s