Leigri rõõmurullid ehk talvised kevadrullid

kevadrull_02

Õde armastab mul õudsalt kevadrulle. Viimati Soomes olles veetis ta tunde aasiamaade toidukaupluses ja varus riisipaberit. Täna postitan tema retsepti.
Rullidele massi andmiseks kasutasime riisinuudlite asemel jumalikku lillkapsapüreed, mistõttu võib hea tahtmise korral eelroast kujuneda pearoog.

16 rulli vormimiseks läheb vaja:

16 lehte riisipaberit

1 peet
2 keskmist avokaadot
0,5 Luunja kurki
200g šampinjone
1 punane sibul
3 porgandit
Cosbergi salati lehti
peotäis granaatõuna seemneid
tilli, peterselli
soola, pipart

700g lillkapsast
1 pisike küüs küüslauku
seesamiseemne õli

Kõige esimesena pane peet potti podisema umbes 30-45 minutiks.
Koori porgandid ning lõigu ribadeks, tükelda seened. Aseta tulele hauduma koos tilli ja peterselliga. Jäta porgand poolkrõmpsuks.
Tükelda lillkapsas paarisentimeetristeks tükkideks. Püreeri lillkapsas, küüslauk blenderi abil ja lisa seesamiseemneõli.
Koori keedetud peet ja tükelda ribadeks.
Kasta riisipaber sooja vette ja aseta lõikelauale. Laota koostisosad paberile ja rulli kokku. Voilaa!
Serveeri sojakastme või hummusega!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s